kund resor

Framtidens konferensresor för kunder

Alpine Legends filade i många år på hur de skulle kunna utveckla sin produkt och förnya sina tjänster. För några år sen valde de att stanna vid sin grundtanke: Bli vid vår läst. Och målet har sedan dess varit att slipa på kärnan och fokusera på det de kan allra bäst. Vi träffade Henrik Hultberg på Alpine Legends som sedan många år har basen i Champoluc, Italien. Med en ihållande positiv anda så berättade han om hur han ser på framtidens konferensresor för kollegor, konsulter och kunder.

 

Under många år har de haft ett genomsnitt på runt 80-90 % återkommande kunder. Den siffran är i sig ett starkt bevis på att de gjorde nånting bra. Kundernas reseutvärderingar har varit en fröjd för ögat, säsong efter säsong. De insåg att det de gör redan är det de är bäst på och det vill de fortsätta fokusera på. Men den ständiga nyfikenheten att hitta nya berg och dalar, nya alpina legender att visa upp för sina kunder har drivit dem framåt, och viljan att ge den bästa servicen och fortsätta att utveckla koncept och lösningar för sina små och stora konferensgrupper har slipats ytterligare mot perfektion.  

 

Vad kunder kan förvänta sig framåt

 

Alpine Legends står vid bergens fot och tittar uppåt. Kanske en ny spelplan, eller inte. Hur ser framtidens resor till bergen ut? De tror att det kommer att ordna sig. Vi måste alla behålla lugnet, tänja vårt tålamod lite mer än vanligt, och med framtida vaccin och sjunkande pandemisiffror så är vi snart på väg upp på berget igen, menar Henrik. Förhoppningsvis redan till hösten. Vad gäller konferensresor så kommer nog eventuell avrådan från resor signerat UD vara det som styr deras företagsgruppers resepolicy i huvudsak. Men UD´s avrådan har förhoppningsvis upphört inom en snar framtid.

 

Henrik utbrister – Faktum är att just idag kom två glada nyheter: Ett stammisgäng kom in med en förfrågan om konferensresa till de svenska fjällen i september och en liten grupp företagsledare tackade ja till walk & talk i italienska alperna i början av oktober! Vilka härliga nyheter och vilket lysande exempel på att våra kunder också tror på gruppresor inom överskådlig framtid.

 

Självklart har de med en nypa reservation i åtanke då de inte vet hur flygbranschen och omvärlden kommer se ut i september och anpassar deras avbokningsvillkor. Men utöver det så tror de att deras konferensresor, skidresor och andra äventyrliga teambyggande gruppresor kommer att vara minst lika viktiga och fundamentala för en nystart. Henrik säger ‑Man får givetvis anpassa sig till olika länders gällande regler och regleringar. Samt utveckla ett säkerhetstänk runt HUR man reser och beter sig under resans gång. Men det råder inga tveksamheter i att vi även framåt ska kunna bygga team och sammanhållning, samt hjälpa företag att utveckla sina affärsidéer på hög höjd och med utmanande aktiviteter i berg och dal.

 

När passionen styr affärsidéer

 

Alpine Legends grundades av passion. Passion för, som ni alla redan kunnat räkna ut, berg. Men också för service. Och när en firma drivs av passion så betyder det att det liksom aldrig står still på ”huvudkontoret”. De är ständigt närvarande i bergen. Deras nyfikna produktionsavdelning på kontoret sonderar konstant nya hotell, koncept och resmål. De flesta av deras guider bor i bergen och är allt som oftast ute och runt bland bergen, upptäcker nya ställen och nya möjligheter.

 

Om du inte har passionen för berg och service, då blir du helt enkelt inte guide på Alpine Legends, säger Henrik. Detta medför att de ständigt ligger i förändring till det bättre och i framkant i branschen. Deras mission på varje resa är att visa deras gäster något de aldrig sett eller varit med om förut. Gärna en alpin legend. Det, tillsammans med att svetsa ihop gruppen, se alla gäster, få med alla på olika aktiviteter och upplevelser – Det är det som driver dem.

 

Alla grupper har olika målbilder, olika syften med resorna och dessutom skilda företagskulturer. Men med hjälp av sina rutiner så har researrangören redan i förväg lyssnat in vilken frekvens deras inkännande guider ska ligga på när gruppen anländer i ankomsthallen på flygplatsen. Flera av dem har bott i alperna och jobbat med detta i mellan 15-30 år, så det finns en hel del branschvana på Alpine Legends. Och helt beroende på hur omvärldssituationen ser ut när det kommer in en förfrågan så är de beredda att utforma ett reseupplägg efter de förutsättningar som kommer att råda för resor framöver.

 

Att våga är att vinna

 

-Det bästa jag själv vet är när jag får ta med ett gäng till en ny destination, säger Henrik och fortsätter, jag har så klart varit där och rekat innan. Kanske många gånger, men inte riktigt sett potentialen för att arrangera ett upplägg med kunder där. Men så har öppningar uppstått och vi hittat ett nytt koncept värt att prova.

 

Att sedan tillsammans ge sig in i berg sällan besökta, prova på toppturer, downhillcykling, canyoning, zipline och toppturer med skidor och en natt på hytta 3 000 meter över havet med stjärnorna som vakar över gänget samtidigt, det blir gärna starka upplevelser som bygger fina band i gruppen. Och att sedan träffas igen på nästa resa och sen nästa igen, och ge sig på nya utmaningar och erfarenheter blir som en positiv spiral för de flesta inblandade. Vare sig man är i Appenninerna i Ligurien, Alpillerna i Provence eller i Lyngenalperna i Nordnorge.

 

Låt oss nu hoppas på de bästa förutsättningarna för en snar återhämtning från pandemin. På deras kontor finns inga färdigbakade resor till ett begränsat antal destinationer. Kundmötena börjar alltid med ett blankt papper, sedan skapas resan tillsammans. Resmålen bestäms efter omvärldens förutsättningar. Kanske det blir mer resor norrut nästa år. Gärna för oss, säger Henrik. Det finns oändligt med berg och härliga destinationer där. Men vi tar det som det kommer. Bergen väntar alltid på oss, avslutar Henrik.

 

FÖLJ OSS & REGGA DIG FÖR VÅRT NYHETSBREV

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

medlemskap priser