Konsultmarknad

Säljarnas roll på framtidens konsultmarknad

Vår konsultmarknad är i förändring. Konstigt vore väl annat med tanke på att alla andra branscher har förändrats i grunden tack vare digitaliseringen samt de nya möjligheter och de forum som den har fört med sig. Det vore snarare pinsamt om den bransch som just till stor del jobbar med att implementera digitala lösningar åt sina kunder själv harvar på med gåspenna och pergament när det finns så många nya möjligheter och vinster. 

En digitaliserad konsultmarknad ger mer makt, frihet och möjligheter åt både konsulterna och deras kunder men det innebär även nya samarbetsformer och möjligheter för de säljare som förmedlar sina konsultnätverk. Det är hög tid att även den här branschen tar steget in i framtiden.

Ett forum för att mötas, matcha och utvecklas

Det har varit en tydlig trend de senaste åren att allt fler konsulter startar eget. Man vill ha friheten att själv bestämma över sin tid, ekonomi och sina uppdrag. Det här tog fart när konsultmäklarna dök upp och skapade fler möjligheter för konsulterna att bli egna. Lägg sedan till en teknisk utveckling som erbjuder helt nya möjligheter att jobba flexibelt och en bransch som gjord för att vara giggare i, och det är inte så konstigt att konsultbranschen har fått allt fler singelaktörer och paraply- och säljbolag.

Medan egenföretagarna och de små flexibla konstellationerna är som gjorda för dagens snabba och rörliga marknad, är sättet som kunder, leverantörer och säljare möts på kanske inte det mest moderna eller effektiva. Medan de flesta områden från dejting och hotellbokning till bostadsförsäljning och finanstjänster har fått nya mötesplatser. Platser där aktörerna kan få en tydlig översikt över utbudet, snabbt kan matcha behov och resurser med stor träffsäkerhet samt ha ett forum där man kan dela med sig av insikter och få en djupare förståelse för varandras behov. På vår konsultmarknad har tiden tydligen gått lite långsammare. Det handlar fortfarande om personliga nätverk. Inget ont om dem men det går att ta konsultområdet till helt nya höjder tack vare den digitala mötesplatsen.

Framtidens digitala konsultmarknad

För de giggande konsulterna blir det en plats där man kan hitta både gemenskap och uppdrag. Man kan möta andra konsulter för att utbyta kunskaper, affärsmöjligheter och insikter, plus att man blir starkare tillsammans än var för sig. Det blir även lättare att synas och bli hittad av de kunder och säljare som har de behov man kan möta. I en digital konsultmarknad blir det lättare att hitta de jobb man verkligen brinner för. Man får helt enkelt mer synlighet, sälj, mening och gemenskap utan att behöva offra sin självständighet som egen.

På ett transparent forum med digitala möjligheter går det att hitta inte bara rätt konsult, utan en engagerad konsult som vill ha just det här uppdraget och som kommer att brinna för det.

Säljarnas nya roll

Det är inte bara konsulterna och kunderna som har mycket att vinna på en digitalisering av konsultbranschen. Även de säljare och säljbolag som erbjuder sina nätverk får nya möjligheter och utvecklingsvägar. Transparenta digitala mötesplatser främjar relationer och kommunikation. De är en bra grogrund för aktörer att komma närmare varandra, få en större förståelse för de behov som finns och hur de kan mötas. För ett säljbolag innebär det här att man kan jobba närmare kunden i en mer proaktiv roll. 

Istället för att enbart sälja konsulter kan man gå in i en rådgivande roll där man löser komplexa förfrågningar och stöder samt hjälper kunden att se sina behov och problem i ett större och mer långsiktigt sammanhang. Som säljare får man möjligheten att bredda sig till att hjälpa till med affärsutvecklingen och kundnyttan i ett större perspektiv. Det går att ge ett ökat kundvärde när man bättre förstår kundens affär och behov.

Det finns även ett rådgivningsbehov hos konsulterna. Inte alla är födda entreprenörer och många behöver stöd kring hur man driver företag, sköter administration och hittar rätt arbetsformer. Här är den digitala mötesplatsen återigen det perfekta stället för att mötas och skapa relationer.

En ny standard för affärer och möten

Det bästa med de nya forum och tjänster som digitaliseringen har fört med sig är att de bygger på modeller som inte konkurrerar undan någon. De skapar bara nya möjligheter och starkare relationer. Vi på cfinder vill skapa den mötesplatsen för konsulter, kunder och säljare. Där vi alla kan mötas, utvecklas, trivas tillsammans och göra bättre affärer ihop.

Läs mer om våra säljare på cfinder.

FÖLJ OSS & REGGA DIG FÖR VÅRT NYHETSBREV

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nästa frukost

Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder

Välkommen den 5 oktober 07.45-08.45

hitta uppdrag